Pri vstupe do Levočskej doliny sa prepadol most, časť ľudí je odrezaná

13.09.2023 Levoča

Levoča 12. septembra (TASR) - V Levočskej Doline pri Levoči sa v utorok ráno prepadol most, časť miestneho obyvateľstva je tak odrezaná od sveta. TASR to potvrdila Vladimíra Novotná Čajová z Mestského úradu v Levoči s tým, že v meste v dôsledku toho vyhlásili mimoriadnu situáciu.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove TASR potvrdil, že na mieste zasahujú traja príslušníci z Levoče s jedným kusom techniky. "Na poškodenom moste je domiešavač, z ktorého prečerpávajú betón," uviedol.

K prepadnutiu mostnej konštrukcie došlo okolo 8. hodiny. Pri dopravnej nehode sa podľa Novotnej Čajovej nikto nezranil, znemožnený bol však prejazd motorovými vozidlami približne pre 30 ľudí žijúcich v tejto lokalite.

"Pri prejazde vozidla, ktoré prevážalo betón na stavebné práce cez mostné teleso, došlo k deštrukcii tohto mosta a následnému uviaznutia vozidla," uviedla s tým, že Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja v súčinnosti s mestom pracujú na dodávke, osadení a montáži dočasného pontónového mosta, čím sa obnoví funkčnosť prechodu miestneho obyvateľstva. "Rieši sa aj vyslobodenie uviaznutého vozidla na poškodenom moste," uzavrela Novotná Čajová.

Polícia na sociálnej sieti konkretizovala, že nehoda sa stala na drevenom moste smerom k rezortu Levočská Dolina. "Betónový domiešavač, ktorý prechádzal po tomto moste, sa preboril. Došlo k poškodeniu konštrukcie mosta," uviedol prešovská krajská polícia s tým, že 46-ročný vodič auta nerešpektoval zákaz vjazdu vozidlám alebo jazdnej súprave s hmotnosťou nad 16 ton. "U vodiča prítomnosť alkoholu zistená nebola, bude riešený v správnom konaní," dodala polícia. Prejazd týmto úsekom by mal byť podľa polície zabezpečený pontónovým mostom v popoludňajších hodinách.
 

Vyberte región